maanantai 2. marraskuuta 2009

Käyttökokemuksia

Nyt on tynnyri täytetty ainakin kahdesti lähes täyteen. Vettä siihen menee 4000 litraa. Täyttö kestää 6-7 tuntia. Sisäpuolen muovi vuotaa, mutta laitoin siihen ilmastointiteippiä. Se taas ei pysynyt lämmön takia paikoillaan. Mutta vuoto ei ole iso. Muovi pitänee vaihtaa jossain vaiheessa.

Täyttäminen sopivan lämpimäksi vaatii taitoa. Ensin lämmitetään varaaja +90 C asteeseen. Sitten säädetään käyttövesi +60 C asteeseen (norm +55C) ja avataan hanat. Koko täytön ajan lämmitetään varaajaa täysillä. Jos varaaja ei ole aivan kuuma, ei tynnyriin menevä vesi lämpene kunnolla. Kun lasketaan varaajan esilämmitysaika mukaan kestää kylpemisen valmistelu jopa 12 tuntia. Jos palju tulee liian kuumaksi, lasketaan sekaan kylmää, tai mennään kylpyyn myöhemmin.

Mutta sitten saapikin läträtä. Neljä kuutiota jäähtyy todella hitaasti. Kun ulkoilma oli +0 C, jäähtyminen edistyi n 0,5 C/h. Illalla, kun vesi oli +42 C, oli se vielä aamulla +37 C, jos peite oli päällä. Ilman peitettä jäähtyminen nopeutuu likimain tasolle 1,0 C/h.

Routalevystä jos tekis paljuun kannen, eristäisi se vielä paremmin kuin pelkkä peite.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti